top of page

3 belangrijke redenen waarom de meeste mensen hun intuïtie niet begrijpen en wat je eraan kan doen?

Bijgewerkt op: 11 okt. 2023


3 Redenen waarom we het vaak missen....


In een wereld vol lawaai en afleidingen, is er een zachte stem die altijd tot ons spreekt. Het is onze intuïtie, ons innerlijke kompas dat ons de weg wijst, als we maar bereid zijn te luisteren. Maar waarom negeren zoveel mensen deze kostbare gave of begrijpen ze niet wat het probeert te zeggen? Laten we in de magische wereld van storytelling duiken en ontdekken waarom en hoe we onze intuïtie beter kunnen begrijpen.


1: De Rationaliteit van de Wereld


Ooit, in een niet zo ver verleden, begonnen we onze reis als nieuwsgierige, intuïtieve kinderen. We geloofden in magie en luisterden naar ons innerlijke gevoel. Maar naarmate we opgroeiden, werden we ondergedompeld in de wereld van meetbare feiten en logica. We leerden dat alleen wetenschap en cijfers 'echt' waren. En zo begon ons geloof in de kracht van intuïtie te wankelen.


Het geloof in het tastbare overstemde het vertrouwen in het ongrijpbare. We begonnen de fluisteringen van ons hart af te doen als onrealistisch en dwaas. Dit is de eerste reden waarom zovelen hun intuïtie negeren: we zijn opgegroeid in een rationele wereld die de kracht van intuïtie minimaliseert.


2: Angst voor Fouten


In een klein stadje, ergens in de wereld, woonde een jonge vrouw genaamd Sarah. Ze had een speciale gave om haar intuïtie te volgen, en keer op keer leidde het haar naar avonturen en kansen. Maar op een dag, maakte ze een fout. Ze vertrouwde blindelings op haar intuïtie en het liep verkeerd af. De angst om weer een fout te maken, verstrikte haar als een donkere wolk.


Het verhaal van Sarah illustreert de tweede reden waarom mensen hun intuïtie vaak negeren. De angst voor fouten is als een schaduw die ons vertrouwen in intuïtie overschaduwt. Wat als we de verkeerde keuze maken? Wat als ons innerlijke gevoel ons bedriegt? Deze angst houdt ons gevangen in de comfortzone van de rationaliteit.


3: Gebrek aan Zelfvertrouwen


In een betoverend bos leefde een wijze oude vrouw genaamd Elara. Ze had geleerd om haar intuïtie te omarmen na vele jaren van avonturen en misstappen. Haar vertrouwen in haar innerlijke kompas was onwankelbaar. Maar voor velen is dit niet het geval. Ze kijken naar anderen voor goedkeuring en vertrouwen eerder op externe autoriteiten dan op zichzelf.


Dit gebrek aan zelfvertrouwen is de derde reden waarom intuïtie vaak onbegrepen blijft. We vergeten dat we allemaal een innerlijke wijsheid bezitten, een kompas dat ons door het leven kan leiden. Maar we moeten leren vertrouwen op onszelf en onze ervaringen. Het is een reis naar zelfvertrouwen en innerlijk weten.


Je Intuïtie begrijpen kun je leren....


In mijn verhaal hebben we ontdekt waarom we vaak de fluisteringen van onze intuïtie negeren. Maar er is altijd een keerpunt in elk verhaal. En het goede nieuws is dat je intuïtie begrijpen en sterker maken een reis is die je kunt maken. De technieken die ik gebruik, zullen je helpen om steeds meer innerlijk vertrouwen te krijgen in wat je intuïtie je probeert te vertellen. Je zult ontdekken wat je intuïtie registreert en hoe het met je communiceert.


Wil jij je onderbuikgevoel sterker maken? Wil je je innerlijke kompas vol vertrouwen volgen? Plan dan nu je kennismakingsgesprek. Samen zullen we de volgende pagina van jouw verhaal schrijven, een pagina vol intuïtieve wijsheid en zelfvertrouwen. Het is tijd om je intuïtie te omarmen en te laten stralen als een heldere ster aan de nachtelijke hemel van je leven.




3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page