top of page
Zoeken
  • monamicoaching

Wat is Soundhealing & hoe werkt het?

Bijgewerkt op: 11 okt. 2023


Maak kennis met de Wonderlijke Oorsprong van Sound Healing!


Soundhealing, oftewel geluidsgenezing, vindt zijn wortels in eeuwenoude tradities van over de hele wereld. Denk aan het hypnotiserende gezang van Indiase mantra's, de diepe trillingen van Tibetaanse klankschalen, en zelfs de hartverwarmende liederen van inheemse volkeren. Deze eeuwenoude praktijken zijn als kostbare schatten uit ons verleden.


Wat is SoundHealing en hoe werkt het?


Sound healing draait om het gebruik van specifieke geluiden en frequenties om innerlijke harmonie en welzijn te bevorderen. Een fascinerend feit: ons lichaam bestaat voor maar liefst 70% uit water. En hier komt het interessante gedeelte! Geluidstrillingen worden moeiteloos door ons lichaam opgenomen, als rimpelingen in een kalme vijver. Dit betekent dat wanneer je jezelf onderdompelt in deze geluidservaringen, ze diep doordringen tot in de kern van je wezen.


Je hersengolven, die normaal gesproken als een symfonie van chaos kunnen klinken, worden gesynchroniseerd en komen in harmonie. Dit zorgt voor een gevoel van totale ontspanning, alsof je op een reis bent naar de diepste lagen van je bewustzijn. Maar onthoud, geluid is niet alleen iets wat je hoort; het is iets wat je voelt, als een zachte omhelzing van binnenuit.


Sound healing biedt jou de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Het is een kans om te herontdekken, te helen en te vernieuwen. Dus, waar wacht je op? Laat je meevoeren op de golven van geluid en omarm de transformatieve kracht van deze eeuwenoude praktijk. Jouw innerlijke rust en welzijn wachten op je, klaar om ontdekt te worden.


Wat is dan nu een klankbad en hoe werkt het?


Een klankbad is een therapeutische, ontspannen en energetisch voelbare ervaring waarbij ik verschillende klankinstrumenten met verschillende trillingshoogtes gebruik om allereerst de geest en het lichaam in een staat van diepe ontspanning te brengen. Dit doe ik middels verschillende klankinstrumenten, zoals klankschalen, drums, koshi windbel en regenstok.


Dit is hoe een klankbad doorgaans werkt:


Opstelling: De participanten liggen meestal comfortabel op een yogamat, met slaapmasker. Dit gebeurt in een rustige en comfortabele omgeving om de ervaring van het klankbad te maximaliseren.


Klankinstrumenten: Wanneer iedereen ontspannen ligt, start ik met het bespelen van de verschillende klankinstrumenten. Bijvoorbeeld, klankschalen worden vaak aangeslagen met een klopper, terwijl mijn sjamaanse drum met een mallet wordt aangeraakt om diepe resonante klanken te produceren.


Trillingen & resonantie: De geluidsgolven en trillingen van de instrumenten verspreiden zich door de ruimte en worden door het lichaam gevoeld. Deze trillingen hebben het vermogen om spanningen los te laten en het zenuwstelsel te kalmeren.


Diepe ontspanning: Terwijl de klanken doorgaan, zal je diepe ontspanning ervaren. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning in het lichaam.


Meditatieve staat: Sommige mensen ervaren tijdens een klankbad meditatieve staten of zelfs spirituele inzichten. De geluidsgolven kunnen de geest kalmeren en helpen bij het bereiken van een diepe innerlijke rust.


Einde van het klankbad: Na de sessie worden de klanken geleidelijk verminderd en zal je langzaam terugkeren naar je normale staat van bewustzijn.


Het idee achter een klankbad is dat de trillingen en klanken een harmoniserend effect hebben op de energiecentra van het lichaam (chakra's) en het algehele welzijn bevorderen. Het wordt vaak gebruikt als een manier om stress te verminderen, ontspanning te bevorderen en innerlijke balans te herstellen.


Het is belangrijk op te merken dat de ervaring van een klankbad voor elk individu anders kan zijn. Sommigen vinden het buitengewoon rustgevend en therapeutisch, terwijl anderen het gewoon als een aangename manier van ontspanning beschouwen. Het is de moeite waard om het eens uit te proberen als je geïnteresseerd bent in alternatieve vormen van ontspanning en welzijn.


2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page